Journal of Tourism Sciences 2021 KCI Impact Factor : 2.61
A Study on Franchise Korean Restaurant of User Behavior and Selective Attribution according to Lifestyles
ABSTRACT
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열림/닫힘 버튼[thesis] 강하연 / 2014 / 대학생의 라이프스타일 유형에 따른 가정식 대용식(HMR) 구매행동에 관한 연구 / 석사 / 수원대학교 대학원
[journal]
권금택
/ 2013
/
A study on the market segmentation based on the searching for information and lifestyle of restaurant consumer
/ Tourism Research
/ 한국관광산업학회
38(3)
: 137~156
[thesis] 권태성 / 2005 / 라이프스타일에 따른 HMR 선택동기 및 이용행태에 관한 연구 / 석사 / 경희대학교대학원
[thesis] 김경민 / 2008 / 호텔 한식당 이용행태가 메뉴개발에 미치는 영향에 관한연구 / 석사 / 우송대학교대학원
[journal]
김경민
/ 2010
/
Korean Food Market Segmentation Strategies and Applied Food-related Lifestyles
/ 한국식생활문화학회지
/ 한국식생활문화학회
25(4)
: 466~472
[thesis] 김동수 / 2007 / 외식소비자의 라이프스타일에 따른 서비스품질이 고객만족 및 재방문 의도에 관한 연구 / 박사 / 경기대학교 대학원
[thesis] 김동우 / 2008 / 라이프스타일에 따른 레스토랑 선택속성에 관한 연구 : 서울지역 패밀리 레스토랑중심으로 / 석사 / 경희대학교 대학원
[thesis] 김영희 / 2014 / 식생활 라이프스타일에 따른 한식레스토랑 선택속성이 행동의도에 미치는 영향에 관한 연구 / 석사 / 경성대학교 대학원
[thesis] 김은경 / 2008 / 패스트 캐주얼 레스토랑 선택속성에 관한 연구 : K사를 중심으로 / 석사 / 경기대학교 대학원
[journal]
김근종
/ 2011
/
A Study on the Dining Out Consumption Behavior of Working Women Based on Lifestyle - Focused on Daejeon City -
/ 한국조리학회지
/ 한국조리학회
17(4)
: 13~24
[journal]
김헌철
/ 2013
/
The Study about Korean Restaurant's Selection Attributes using IPA : Focused on Korean Restaurant
/ 동북아관광연구
/ 동북아관광학회
9(4)
: 247~268
[thesis] 김호준 / 2014 / 웰빙 인식에 따른 호텔 레스토랑의 선택속성이 고객만족에 미치는 영향 / 석사 / 경희대학교 대학원
[thesis] 뤄쯔잉 / 2012 / 대학생들의 패밀리레스토랑 선택속성에 관한 연구 : 한국대학생과 중국유학생을 대상으로 / 석사 / 호남대학교 대학원
[journal]
박기용
/ 2008
/
A Study on Purchasing Behavior of Buffet Restaurant Customers Based on Life Style
/ 호텔경영학연구
/ 한국호텔외식관광경영학회
17(6)
: 81~99
[journal]
박득희
/ 2014
/
Lifestyle based Benefit Sought and Tour Behaviors among Korean Single Women Travelers
/ 관광학연구
/ 한국관광학회
38(1)
: 55~77
[thesis] 박미영 / 2013 / 패밀리 레스토랑 이벤트 참여 고객의 선택속성이 지각된 가치와 관계지향성에 미치는 영향에 관한 연구 / 석사 / 세명대학교
[journal] 박정숙 / 2007 / 라이프스타일에따른 패밀리레스토랑 선택속성에 관한 연구 : 서울지역 패밀리레스토랑 중심으로 / 관광식음료경영연구 18(1) : 37~51
[journal]
박정하
/ 2011
/
A Study on the Differences of Family Restaurant Selection Attributes and Behavioral Intention by Lifestyle
/ 외식경영연구
/ 한국외식경영학회
14(4)
: 125~144
[journal]
박정하
/ 2011
/
Study on importance and achievement of selected attribute in Korean restaurant at five-star hotels in Seoul
/ 관광연구저널
/ 한국관광연구학회
25(2)
: 123~144
[journal]
박정하
/ 2013
/
The Study about the Effect of Selection Property for Hotel Buffet Restaurant on Consumption Emotion and Behavioral Intention - Focusing on Premium Grade 1 Hotels -
/ 관광경영연구
/ 관광경영학회
17(1)
: 201~220
[thesis] 서금화 / 2008 / 라이프스타일에 따른 배달 음식 이용행태 및 선택속성에 관한 연구 : 수도권 지역 소비자를 중심으로 / 석사 / 광운대학교
[thesis] 성경자 / 2012 / 국내여행상품 이용 노년층의 라이프스타일에 따른 관광행동특성 / 석사 / 한양대학교 대학원
[journal]
심윤정
/ 2013
/
A Study on the Hotel Selection Attributes by Customer Life Style: Focused on the Subsidiary Facilities in Super Deluxe Hotel in Busan
/ 관광학연구
/ 한국관광학회
37(8)
: 11~32
[thesis] 안성빈 / 2012 / 특급호텔 뷔페 레스토랑 선택속성에 관한 연구 : 부산지역을 중심으로 / 석사 / 동의대학교 대학원
[journal]
윤태환
/ 2006
/
The relationships among Life style and Selection attributes, Customer’s satisfaction: Focused on Japanese Chain Restaurant
/ 외식경영연구
/ 한국외식경영학회
9(2)
: 233~253
[journal]
이정실
/ 2013
/
A Study on The Evaluation of Choice Alternative of Choice Attribution in Family Restaurant Using The AHP Method
/ 관광레저연구
/ (사)한국관광레저학회
25(4)
: 153~168
[book] 이학식 / 2012 / 소비자행동 : 마케팅 전략적 접근 / 법문사
[thesis] 장인현 / 2012 / 특급호텔 뷔페레스토랑 이용고객의 중요속성과 만족요인에 관한 연구 : 이용동기, 선택속성 및 행동의도의 관계를 중심으로 / 박사 / 우송대학교 대학원
[journal] 전원배 / 2001 / 라이프스타일 유형에 따른호텔 레스토랑 선택속성에 관한 연구 / 관광연구 16(1) : 187~200
[journal]
정효선
/ 2009
/
A Comparative Study on the Perceived Service Quality in Franchise Korean Restaurants by using SERVQUAL and DINESERV
/ 외식경영연구
/ 한국외식경영학회
12(4)
: 257~277
[thesis] 조정민 / 2013 / 일반 상설 뷔페레스토랑 선택속성의 중요도와 만족도에 관한 연구 / 석사 / 경기대학교
[thesis] 지윤의 / 2010 / 패밀리 레스토랑 선택 속성이 브랜드 이미지와 구매행동에 미치는 영향에 관한 연구 / 석사 / 홍익대학교 대학원
[journal]
진은경
/ 2014
/
The Effect of Attributes of Selecting Korean Restaurants Pursuant to Food Service Consumption Propensity on Behavioral Intent
/ 한국조리학회지
/ (사)한국조리학회
20(1)
: 189~204
[journal]
최정화
/ 2011
/
An Effect of the customer's lifestyle on the interference factors in choosing a Islamic restaurant
/ Tourism Research
/ 한국관광산업학회
(33)
: 19~41
/ http://dx.doi.org/
[journal]
한성호
/ 2012
/
A Methodological Review of Research on the Selective Attributes of Hotel Restaurants: A Case Study of the Korean Journals Relating to Hospitality and Tourism
/ 관광학연구
/ 한국관광학회
36(7)
: 197~215
[thesis] 홍석규 / 2012 / 도시주부의 식생활 라이프스타일에 따른 가공식품 구매행태와 만족도에 관한 연구 : 가공식품 기호도 및 인식 조절변수 중심으로 / 박사 / 경기대학교 대학원
[thesis] 홍성수 / 2013 / 외식소비자의 라이프 스타일과 한식 메뉴 선택 속성의 관계 연구 / 석사 / 경희대학교 대학원
[thesis] 홍영옥 / 2009 / 외식산업 인적 서비스 품질의 중요도와 고객만족에 관한 연구 : 한식당을 중심으로 / 석사 / 성신여자대학교 대학원
[thesis] 황정주 / 2014 / 패밀리 레스토랑의 선택속성이 재방문의도에 미치는 영향 : 서울지역의 중국유학생을 중심으로 / 석사 / 한양대학교 대학원
[journal] Filliatrault, A. / 1988 / The impact of situational factors on the evaluation of hospitality services / Journal of Travel Research 26(4) : 20~30
[journal] Kivela, J. / 2000 / Consumer research in the restaurant environment. Part 3 : analysis, findings and conclusions / International Journal of Contemporary Hospitality Management 12(1) : 13~30
[journal] MacLaurin, D. J. / 2000 / Customer pereptions of theme restaurants in singapore / The Cornell H.R.A. Quarterly 41(3) : 75~85
[journal] Monroe, K. B. / 1975 / A path analysis exploration of retail patronage influences / Journal of Consumer Research 2(1) : 19~28
[journal] Musyoka, S. M. / 2007 / Market segmentation using geographic information systems / Marketing Intelligence & Planning 25(6) : 632~642
[journal] Nobuko, T. / 2003 / A comparative study of eating out behavior between Japan and Korea by fuzzy regression / International Journal of Consumer Studies 27(1) : 40~46
[journal] O'Sullivan, C. / 2005 / Measurement equivalence of the food-related lifestyle instrument(FRL)in ireland and great britain / Food Quality and Preference 16(1) : 1~12
[journal] Schroeder, J. J. / 1985 / Restaurant critics respond: We’re doing our job / The Cornell H.R.A. Quarterly 25(4) : 57~63
[journal] Tauber, E. / 1981 / Research on food consumption values identifies 4segments : Finds ‘Good Taste’ still tops / Marketing News 14(23) : 17~
[book] Wind, Y. / 1974 / Some conceptual, measurement, and analytical problems on life style research in life style and psychographics / American Marketing Association
[journal] Zhu, H. / 2009 / Are consumers what they consume?-Linking lifestyle segmentation to product attributes:An exploratory study of the Chinese mobile phone market / Journal of Marketing Management 25(3-4) : 295~314